Het geweldige van historie
Historische woningen zijn geweldig, volgens velen. Ze bezitten een onmiskenbaar karakter dat voor veel mensen een reden is om ze te betrekken. Daarnaast bezitten ze ook een charme die zijn weerga niet kent. De vele eeuwen dat een woning reeds ergens staat hebben natuurlijk zo de sporen nagelaten op een huis en iedereen wilt daarvan kunnen genieten. Maar ook dit soort huizen hebben, ondanks de fabelachtige karakters, ook zo de minkanten. Heeft u wel eens nagedacht over hoeveel moeite het kost om een dergelijke woning van warmte te voorzien? Veel eigenaren van historische panden noemen dit toch veelal het grootste probleem.

Koud glas

Dit omdat veel historische panden over enkelzijdig glas beschikken. Dit glas laat veel kou door en warmte ontsnapt er doorheen. Vroeger begreep men het principe van isolatie nog niet altijd te goed, waar we tegenwoordig veelal dubbelglas zien in dergelijke woningen. Maar dubbelglas komt helaas nog wel tegen een prijs, de zogeheten premie dubbelglas. Dit is een premie ingesteld door de overheid om de verminderde stookkosten te compenseren. Immers, wanneer uw huis beter geïsoleerd is, zult u merken dat u minder geld uit zult geven aan elektriciteit en gas. Daar willen natuurlijk nog wel een paar mensen een slaatje uit kunnen slaan.

Maak het jezelf gemakkelijk

Al met al heeft dubbelglas wel ontzettend veel voordelen. Het is relatief goedkoop en op de lange termijn zal u zeker veel geld kunnen besparen. Dus laat u niet afschrikken door die premie, het komt u enkel ten goede. Het zal in de winter beduidend minder koud zijn en in de zomer minder warm. En dat comfort is natuurlijk wat u uiteindelijk wilt, in een woning dat u een thuis wilt noemen. En een thuis is waar we tot rust komen, waar we weg kunnen zakken in ons eigen comfort. Dus maak daar zoveel mogelijk gebruik van.

Wat kost een schildersbedrijf?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.

Bronnen:

Premie hoogrendementsglas