Kliederen met de kwasten
Even een potje schilderen komt helaas nog lang niet altijd tegen zo’n goedkope prijs als veel mensen hopen. In tegendeel, het kan zomaar een vervelende situatie opleveren als u van tevoren niet exact weet wat u kwijt gaat zijn aan het schilderwerk. Kosten schilderen worden bepaald door een hoop uiteenlopende factoren waarvan we er een paar zullen bespreken in deze tekst. Allereerst is het belangrijk om te weten wát u zult gaan beschilderen. Een muur is immers heel wat anders dan een trap. Los van de technieken die erbij komen kijken is ook het soort verf dat u erop gaat smeren van belang. Materiaal is dus essentieel bij het aanschaffen van verf.

Bereid jezelf voor

Dat allereerst. Ten tweede is het belangrijk om te weten hoe groot de oppervlakte gaat zijn die u gaat schilderen. Een klein stukje muur is een stuk simpeler en goedkoper te schilderen dan een gigantische deur. Dit kan eveneens bepalen of u een grondlaag of deklaag extra nodig gaat hebben. Gelukkig kan veel verf lang bewaard worden, dus hoeft u zich geen zorgen te maken over een overmatige aanschaf. U kunt de verf namelijk later nog een keer gebruiken. Ook zijn veel bedrijven bereid om de verf terug te kopen wanneer de verfpot dicht blijft.

Optie A en B

Mocht dit allen nu toch iets te duur uitkomen, dan kunt u ook nog overwegen om een schilder in te schakelen. In zo’n geval zijn de verfpotten vaak een tikkeltje goedkoper omdat een schilder vaak een eigen prijs hanteert. Daarnaast kan een schilder zijn belastingkosten ook aftrekken, wat zeer handig en voordelig is voor u. De kosten schilderen zijn dus zeer variabel en vooral afhankelijk van de volgende vraag: gaat u het zelf doen en riskeren dat u fouten gaat maken, of huurt u een specialist in die u alle stress uit handen zal nemen?

Wat kost een schildersbedrijf?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.