Charme en problemen
De charme van oude huizen zit hem vaak in het oude karakter dat erin huist. Dit is voor veel mensen de reden om een historische woning te betrekken, of het in ieder geval te overwegen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat hier echter wel een hoop extra randwerk bij komt kijken. Wat te denken van de afmetingen? Historische huizen staan erom bekend dat ze vaak schots en scheef zijn en dat het een behoorlijke uitdaging kan zijn om alles mooi en strak te krijgen. Dan is er nog niet eens gesproken over de kwaliteit van de muren en het plafond.

Slijtage door de jaren

Door de jaren heen kunnen huizen behoorlijk slijten. We gebruiken en verbruiken een hoop en dat geld natuurlijk ook voor uw woning. Wanneer u een historische woning betrekt zult u altijd even goed moeten nagaan of bijvoorbeeld het schilderwerk nog helemaal in orde is. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt aangeraden om een specialist in te schakelen die u kan voorzien van kwalitatief renovatieschilderwerk. Dit is echter een specifieke tak van schilderen en gaat dus ook gepaard met andere prijzen dan u wellicht gewend bent. Deze specifieke prijscategorie noemen we de premie renovatieschilderwerk.

Het startbedrag

De premie renovatieschilderwerk is het startbedrag waaraan een renovatie schilder zich moet houden. Dit bedrag kan echter nog hoger lopen wanneer de klus zelf bekeken is. Het kan namelijk zomaar zijn dat een oud, historisch pand behoorlijk wat werk vereist. Dan kan er natuurlijk niet zomaar een likje verf overheen maar moet ook worden gekeken naar de historische waarde van het pand zelf. Het kan ook zomaar zijn dat uw gemeente er nog baat bij om het op een bepaalde manier te renoveren. Dat karakter van uw woning wilt u uiteraard behouden, dus wees niet bang om er ook passend in te moeten investeren.

Wat kost een schildersbedrijf?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.