Niet voor iedereen
Schilderen is lang niet voor iedereen weg gelegd. In tegendeel, er zijn eigenlijk maar weinig mensen die de technieken van de kwast zo goed kennen dat ze er een woning prachtig mee kunnen beschilderen. Die specialisten, die schilders, moeten wat vaker in het zonnetje worden gezet. Maar dat is een aanzet voor een ander verhaal. Wat echter wel van belang is, is dat men weet dat deze schilders ingeschakeld behoren te worden bij grote of technische uitdagende klussen. Het kan namelijk de afnemer beschermen tegen torenhoge kosten. Hoe vaak heeft u niet overwogen om zelf gewoon die kwast op te pakken en aan de slag te gaan? De kans dat het fout zal gaan is echter ten zeerste aanwezig.

Neem de juiste maatregelen

Om te beginnen moet u te allen tijden bewust zijn van de voorzorgsmaatregelen alvorens u begint te schilderen. Is uw wand goed schoon, zodat er geen vuil door de verf heen kan kruipen? Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw verf af gaat bladderen. Of weet u wel wat voor grondlaag er op het oppervlak gesmeerd moet worden? Dit is ook in veel gevallen een risico. Daarom is een schilder absoluut geen overbodige luxe en kunnen deze mensen te allen tijden goed helpen.

Afhankelijke premies

De prijs van een schilder is afhankelijk van de premie van die van toepassing is. Voor u is het handig om de premieregeling Vlaanderen te controleren. Daarin staat wat voor een premie een schilder in Vlaanderen mag rekenen voor de diensten van een schilder. Het kan u helpen om een zo eerlijk en duidelijk mogelijke prijs af te spreken. Daarnaast beschermt het de schilder tegen een oneerlijke regeling, waarbij hem of haar een eerlijk inkomen door de neus wordt geboord. Al met al een prima naslagwerk, dat jaarlijks wordt bijgewerkt aan de nieuwe economische situatie. Open voor iedereen.

Wat kost een schildersbedrijf?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw opdracht. Gratis en vrijblijvend.